2022. július 29., péntek

Kis nyári képgyűjtemény



*



*Ti tudtátok, hogy a főttkukorica akkor lesz finom, puha és édes, ha a levelében fő? Ezt még anyukámtól tanultam. Egyszerűen nem értettem, hogy hogyan lehet, hogy amit főzök, az mindig merő egy adta rágós, ízetlen valami, míg egyszer anyával főztem és szólt, hogy ki ne dobjam a levelét meg a szakállát, mert attól lesz finom. Ha nem tudtàtok, próbáljátok ki! 

4 megjegyzés:

  1. Minden nagyon szép! :)

    Én csak a levelét szoktam használni úgy, hogy a lábos aljába teszek és a végén levelekkel is fedem le, de ki fogom így is próbálni!
    Gyerekkoromban azt hittem vagy 1,5 órát kell főzni, de azóta tudom, hogy elég 15-20 perc is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. :)

      Szerintem az eredmény ugyanaz, a lényeg, hogy legyen benne a főzővízben a levele. Azért hagyom rajta teljesen, mert saját termés és tutira nem volt permetezve, de a piacinál talán jobb is, ha az ember leszedi a felsőbb rétegeket. És nagyon pontosan írod, bőven elég neki negyed óra! :)

      Törlés
  2. Most kicsit irigy vagyok, nálam minden csak haldoklik ebben az aszályban. :( De annak persze örülök, hogy van még olyan hely az országban, ahol van normális termés, és tök jó, hogy te pont egy ilyen helyen élsz! :))
    Én nem tudtam, hogy héjával kell főzni a kukoricát, de bevallom őszintén, hogy a nagyon friss csemegekukoricát én nyersen szoktam felhasználni, annyira finom úgy is! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Láttam fotókat az Alföldről, meg Budapestről, szörnyű, szörnyű!! :(
      Szerencsések vagyunk, hogy az egyik legcsapadékosabb vidéken élünk, ugyanakkor itt is érezni, hogy sokkal kevesebb eső esik idén. Egyrészt a paradicsomon látszik: minden évben szinte kirohadt, sosem sikerült, ez az első év, hogy van (mondjuk, számunkra is meglepetés, hogy a fele sárga fajta :)). Másrészt, ha nem csináltattuk volna meg a kutat, nem tudtunk volna miből öntözni, valószínűleg semmi sem maradt volna (talán még a paradicsom sem).

      Kukorica: igen igen, nyersen is isteni, csak viszonylag rövidebb ideig elérhető. :)

      Törlés