2021. április 6., kedd

Bikiniszezon

Egyáltalán nem ünneplünk húsvétot, aminek nagyon tudok örülni. A gyerekeknek szoktunk kindertojást venni, mert hát mégis, de idén csak a szomszéd kislány kapott - mondjuk ő is, csak a csütörtök délutáni melegtől megnyomorodott tojásokat. 
A négy napban nem mentünk sehová, dolgoztunk a kertben, Ladó összeszerelte a másik lugast, nagyokat ettünk, filmeztünk a kanapén, röviden: nagyszerű négy napos szünetünk volt.
Szombaton annyira jó idő volt, hogy szinte elhajítottam a kávéscsészéket, mert meghallottam az első kakukkszót. Erre...
Ma hajnalban, amikor kísértem ki Ladót, ő lépett ki előbb az ajtón és megszólalt:
- Végre megérkezett az eső. - majd néhány másodperc múlva - Vagyis, ez hó. - 
Jó, mondjuk az fura volt, hogy szombaton szólt a kakukk, vasárnap meg hétfőn nem, de úgy voltam vele, hogy biztos csak nagyon egyedül van, és úgy unalmas kakukkolni. Viszont valószínűleg visszafordult Afrikába, sőt, a többieknek is szólt, hogy rossz a cím.


Buksi nagyon tanácstalanul tud üldögélni a hóban, ha rajta múlna ki se dugná az orrát ilyen időben. Bikfic viszont vígan szaladgál, annak ellenére is, hogy a hasával ösvényt kell vágnia magának a hóba. 



Szerencsére nincsenek fagyok, sőt szépen olvad, és hát szó se róla, giccsesen gyönyörűek a havas virágok, de azért na. Lapozzunk, legyen tavasz.

Amúgy már egy hete szoktatom le a madarakat az etetőről, elfogyasztattam velük az utolsó adag napraforgómagot, illetve legutóbb már kétszer is buksiszőrt raktam ki nekik fészekbélésnek, aztán ma reggel hallottam, hogy nagyon kétségbe esve topognak az etető körül. Azért végül egy kis darab vajat (ami almáspitézésből maradt), lenmagot és pár szelet almát tudtam kitenni nekik, de úgy néz ki, sosem voltam még ennyire népszerű madárkörökben. Harkály, vörösbegy, háromfajta cinke, zöldikék, tengelicek, sőt még zöld küllő is jött, pedig ő nagyon félénk. Most pedig, hogy olvadozik, nekiálltak koncertezni, szerintem a napot csalogatják.

5 megjegyzés:

  1. :D úgy látszik az idei húsvét a csütörtökön megolvadt kindertojások ünnepe volt :D
    nálunk is megolvadtak. nem vettem másikat....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. #jólvanazúgy :D
      Én sem vettem, bár egy rövid pillanatig átfutott az agyamon, hogy megesszük őket mi... :D
      Aztán jött a kislány, hozott rajzot (mindig hoz), úgyhogy a nyúlra fogtam az egészet.
      Nem hiszem, hogy jövőre eszembe jut majd, hogy ne hagyjam őket a kocsiban, 10 percre se. :D

      Törlés
  2. ÓÓÓ, de jó!!-)♥ Hozzám csak tengelicek meg cinkék jönnek-) persze ez lakótelep, első emelet... ma én is tettem ki újra az etetőbe, pedig gondoltam az a szotyi, amit a fára kiakasztottam kitart, de sajna nem így lett...

    VálaszTörlés
  3. Jajj de nézném a madárkákat <3

    VálaszTörlés
  4. Azok a bánatos kutyaszemek. Teljesen megértem. Őrült idő volt az elmúlt pár napban.

    VálaszTörlés