2020. május 7., csütörtök

Elfáradtam...

... és még csak most jön a java!!

Rengeteg a dologról szeretnék írni, de most nem fogok, egyszerűen nem megy, de ha nyugisabb napok jönnek, elmesélek majd mindent apránként. 

Most olyan hírrel jöttem, ami nem várhat: Evelint holnap kiengedik a kórházból, mert elérte a 39 kg-t, és valamilyen titokzatos oknál fogva a komplett pszichiátriát kiürítik. Hazaküldenek mindenkit, Evelinnek pedig úgy néz ki, folyamatos kontrollra kell majd "csak" visszajárnia. Nagyon gyorsan történnek itt a dolgok, nem is fogom fel.

Talán nem szükséges mondanom, de azért mégis: holnap este már nálunk alszanak. 3 gyerek, egy kiskutya, egy thai doktorlány és egy professzor. Nagyon várom őket, akármilyen fáradt is vagyok épp.

És még olyan van, hogy kinyílt a gyöngyvirág. Az illatán kívül minden része mérgező. De az illatát a legdrágább parfümök sem tudják utánozni, ez egy csoda.

Convallaria majalis

Miközben ez után a virág után kutattam, megtaláltam az ország legszebb természetfotóit készítő lány blogját

Olyan gyönyörű, alpesi időjárásunk van, hogy a fű egy hét alatt tíz centit nő, és vele nőnek a vadvirágok. 
A kékcinke már leszid minket, ha az odúja közelébe megyünk, és hajnalban olyan koncert van az erdőben, hogy hat óra után már nem érdemes visszafeküdni.
A tücskök is észvesztően hegedülnek,  békák is elkezdtek zúgni. Éjjel nappal hangos az erdő - mondja valaki, hogy vidéki csend... :) 

Múlt hétvégén már sátorban aludtunk Ladóval, és úgy tűnik, a népsűrűségnek köszönhetően holnaptól ismét kitelepülünk. Fantasztikus, hogy úgy nyaralunk, hogy közben itthon vagyunk. Ennél többet nem kérek én se szülinapra, se karácsonyra. 

7 megjegyzés:

  1. Ó, mennyire jó lehet az otthonodban sátorozni... :)
    Remélem, kicsit ki tudnak pihenni az elmúlt idők megterheléséből nálatok mindannyian!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ebben reménykedtem, hogy kicsit a természetben lekapcsolnak, de nem, anyuka bekavart, lásd lentebb. :(

      Törlés
  2. Sátorban?
    - miért?
    - nem volt nagyon hideg?
    - "pszichiátriát kiürítik" vajon ezt is miért? Nem veszélyes? (költői a kérdés). A 39 kg nagyon kevésnek tűnik még

    Azért pihenj, ha tudsz, sokan lesztek, a vendég kiskutyát, és Buksit lefotózod ha lehet?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A házunk jelenleg lakható része egy szoba-konhyhából áll. Meg lehet oldani, hogy heten aludjunk egyetlen szobában, de borzasztó kényelmetlen, akkor inkább a sátor. Múlt héten esett az edő, hűvös volt éjszaka, de a sátrat a pajtában állítottuk fel, így az esőből csak a hangját kaptuk. Mi eléggé sátrazós pár vagyunk, gyakran megyünk evezni, olyankor kint alszunk a vízparton, ezért fel vagyunk szerelve felfújható vastag matraccal, ami alá hőtartó polifoam megy, rá meg lepedő, ezen kívül, mivel most otthon voltunk, még hálózsák sem kellett, kivittük az ágyneműnket, teljesen vállalható volt a hőmérséklet. :)

      Viszont a hétvégi akció lefújva, most telefonált apuka, hogy anyuka megtiltotta, hogy közösségbe menjen Evelin. A gyerekek sírnak, Evelin állítólag kiabálva káromkodik, nagyon jó ez egy pszichésen beteg kamasznak...

      A kiskutya volt itt múlt hétvégén is, Blanka neveli, vannak róluk képek, Buksi igazi óvóbácsi vele. :))

      Törlés
    2. Basszus, basszus, basszus... :(

      Törlés
  3. kicsit jó lehetett volna nekik, az tényleg nagy baj
    :-(

    VálaszTörlés