2017. február 25., szombat

Hétvége

Februárban ez az egyetlen hétvégém van, amikor szombaton és vasárnap is szabad vagyok, nem kell dolgoznom. Pont gyerektelen hétvége, ragyogó napsütés. Egyszerűen tökéletes.
Lenne.

De nem az, mert az egyik túlbuzgó kolléganőnk kitalálta (még karácsonykor), hogy csináljunk a cirkuszosok gyerekeinek karácsonyi műsort. Azután farsangi műsort. Meg legyen húsvéti is!

Mondtam már, hogy imádom a kollégáimat, mi egy hatalmas család vagyunk, és ha valaki ezzel nincs így, akkor ebben a munkakörben nem is lehet sokáig dolgozni, mert ezt vagy megszereted és megszokod, vagy megszöksz. Én az előbbi vagyok.

Február lévén farsangi műsorral készültünk a céges gyerekeknek. Három színdarabbal, maszk-készítés, soksok süti, táncika, meg minden ilyesmi. A gyerekek szeretik az ilyet.

Szamarat és macskát kellett játszanom. Én igazából ilyenkor vagyok elememben, ha játszhatok, nevettethetek, és nagyon sokszor gondolkodom azon, hogy ha más háttérben nőttem volna fel, akkor mi lenne most belőlem. Botanikus? Idegenvezető? Színész? Középiskolában jártam színjátszókörre. Persze, tiltották. Pedig. Milyen jó vagyok szamárnak. És macskának is. 

Iszonyúan élveztük, mi is, a gyerekek is, rengeteget nevettünk. 

De.

Megbeszéltük, hogy délben kezdünk, tízre megyünk próbálni, egykor én léphetek is, hiszen pasis hétvége van, legyen már egy kis énidőm is.

Csak én mentem tízre, a többiek tizenegy és dél között estek be, a vendégek fele jött csak délre, a másikfelére kereken egy órát vártunk, mert csak. Pikkakk elloptak tőlem egy napot.

Olyan csalódás ez, hogy pont én, akinek semmi érdeke nincs ebben az egészben (értsd: nincs gyerekem), én odateszem magam, időt és energiát fektetek egy ilyen dologba, pont nekem nincs tiszteletbentartva az időm. Pedig direkt kértem, hogy csak akkor vállalom el, ha hamar eljöhetek.

Mindegy, ennyit akartam csak. Jó hosszan sikerült.

Különben kihoztam a maximumot magamból, jól éreztem magam, játszottam a gyerekekkel, és közben azon elmélkedtem, hogy nekem valszeg sosem lesz titokban pálinkázgattunk a főnök saját hűtőjéből. Ez munkaidőben tilos. 

Mondjátok, hogy holnap is tavasz lesz már, sikeresen elzavartuk a farsangunkkal a telet!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése