2017. február 17., péntek

Pihenőnap

Reggel Ladó ágyba hozta nekem a reggelit. Szoktunk ilyet, attól függően van a kiszolgálás, hogy melyikünk kipihentebb.

Sokkal kreatívabb a tálalásban, nekem ezen a téren bőven van mit tanulnom tőle. Pl. borospohárban szervírozta a chia magot, mivel én a szendvicseimet is rendszeresen meg szoktam szórni vele.

Aztán belémhasított a felismerés, hogy hiába ez a szerelem, nekünk ebben a formában akkor sincs jövőnk együtt. Nade, addig is, mi lenne ha...? Hiszen ha amúgy boldog vagyok vele, akkor mit emésztem magam a következő tíz éven? Addig egy csomószor szakíthatunk igazi okok miatt, vagy meggyógyulhat a bizalma, vagy tudomisén meggondolom magam a gyerekprojektet illetően. (Biztos meggondolom magam, aha, peeersze.)

Olyan kiegyensúlyozottnak éreztem magam, hogy képzeletben összegyűrtem a jövőképemet, és egy laza csuklómozdulattal behajítottam az ágy alá. Had legyek már boldog egy picit. :)

Ebben a szellemben telt a napunk. 

Reggeli után elmentünk a lidlbe. Kaptam tulipáncsokrot. Istenem, milyen szépek! Mondjon bárki bármit, a lidl fantasztikus hely, csak pakolom a cuccokat a kosárba, és amikor már húzom a számat, hogy messze van még a fizu, és a kisautóra is kell egy csomó pénz még, akkor kiderül a pénztárnál, hogy kb feleannyit kell fizetnem mint amire számítottam. 

Aztán még olyan is volt, hogy januárban az előző munkahelyem megkeresett, hogy rosszul számoltak el valamit, és jár nekem még pénz. Nem számítottam sokra, gondoltam, ha megkeresnek, akkor nem lehet akkora hatalmas összeg, és hát kaptam egy smst. Négyszer akkora összeg érkezett a mint amit vártam. Teúristen, mi lehet még itt, amiről nem is tudunk?

Mindenesetre nagyon nagyon örültem, így azért nem lesz annyira húzós a Vénasszony javíttatása.

Később Ladót felhívta a lánya, akivel a válás óta egyetlen szót sem tudott beszélni. És megint egy újabb pozitív bomba. Erről majd később mesélek. 

A lényeg, hogy végül a délutánt egyedül töltöttem, de ez cseppet sem zavart. Kutyussal labdáztam, pedig esett az eső (most komolyan, eső?? ), azután egy kicsit összekapartam a lakást, majd leültem tanulni a legújabb cirkuszi vizsgámra. Ehhez kapunk egy cd-t, ugyhogy praktikus, és muszáj. Végülis ahhoz kell, hogy senki ne sérüljön meg az előadások közben.

A nagy tesztezésben megéheztem. Ugyhogy nassoltam egy kis kekszet, gyömbéres-narancsos teával. 

Épp az utolsó morzsát majszoltam, amikor Ladóék betoppantak. Kisfiús hétvégénk lesz.

De most még az sem zavar, hogy "én megmondtam, hogy nem lehet előre tervezni a hétvégékkel".


2 megjegyzés:

  1. Válaszok
    1. Köszönöm, ez pont Adél-művek ;)

      Habár a tulipánt kaptam <3 olyan gyönyörű, hogy egész nap az asztal mellett üldögélve pötyörészek, hogy minél többet lássam ;)

      Törlés