2020. április 30., csütörtök

Reakció

Anyukám megkapta a képeslapot.

Sokmindenre számítottam, de azért erre nem voltam felkészülve. 

Whats appon írt, hogy köszöni szépen, de utálja az anyáknapját, és, hogy apám nélkül ez nem jöhetett volna létre, úgyhogy neki is jár, legalább 60 százalékban. Írtam neki, hogy oké. Erre azt sikerült majdnem egy oldalon keresztül részleteznie, hogy ha ennyire gyűlölöm apámat (wtf, rajta kívül senki se beszélt apámról), akkor ne is keressem őt sem, soha többé. Valamit még írt Jézuskrisztusról, meg a megbocsátásról, amit megint nem tudtam hová tenni. Ha jól értelmezem, akkor nagyjából az volt az értelme, hogy apám ezt már lerendezte Istennel (tudniillik, hogy Jézus meghalt az összes bűnéért, tehát szabadon vétkezhetett, mert miértne). Mondjuk tőlem nyilván nem kell bocsánatot kérnie, ki vagyok én, hogy Istennel vitatkozzak?

A 60 százalékot sem értem, de nem is akarok rákérdezni (vajon megerőszakolta anyámat, vagy hogy lehet, hogy nem 50-50??).

Aztán ezekre én csak annyit írtam, hogy nincs nekem arra felesleges energiám, hogy apámat gyűlölgessem, bocsánat, hogy igazából egyáltalán nem érdekel a személye. 

Ladónak elmeséltem, ő meg eszembe juttatta, hogy tavaly apám születésnapjára beszálltam anyagilag az ajándékába (telefont kapott), és amúgy nem vártam köszönetet, de azt sem, hogy ebből arra következtetnek, hogy gyűlölöm őt. Természetesen nem kaptam köszönő sms-t sem, de nem is vártam el, abban legalább nem csalódtam.

Na, hát gondoltam esetleg érdekel titeket, hogy mennyire örült az anyukám.

Persze, most amúgy magamat okolom ezért, mert "tudattam volna, de soha nem hittem, hogy tudni nem lehet, amibe hinni kár" (újabb Kispál remekmondat). 

23 megjegyzés:

  1. jézusom. hogy lehet egy ilyen kedves gesztusra ilyen tapló módon reagálni a saját lányodnak? sajnálom:(.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, Milonka. :(

      Egyfolytában arra gondolok, hogy mennyire szánom őket, hogy gyakorlatilag semmi örömük nincs az életben, mert ennyire romlottak belülről. :( Tényleg nagyon szomorú dolog ez, és valószínűleg sokkal jobban bántana, ha nem lenne ilyen csodálatos a természet, meg nem lennék ennyi szeretettel körülvéve.

      Törlés
  2. :( <3
    Egészen sajátos és teljesen kifordult ez az istenkép, ahhoz képest, akit én ismerek.
    Adél, te minden tőled telhetőt megteszel a történtek ellenére, a megbocsátás fogalma nálam itt kezdődik. Csodálatos mekkora szeretet és bölcsesség van benned. Sajnálom, hogy így alakult.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is teljesen más istenképem van, és nagyon szívesen kikérném a véleményét, hogy ilyenkor ő vajon mit gondol. Emberi ésszel bizonyosan azt, hogy nem ilyen híveket akart, de már mindegy. :D

      Biztosan oka van, hogy az ember ilyet kap, és ezáltal is tud fejlődni. És nagyon jó érzéssel tölt el, hogy valahová már eljutottam, mert ugyan bánt a dolog, de sírni nem tudok rajta. És olyan jó az is, hogy van ez a blog, és ki is tud jönni valahol, ahol nem bántom vele a közvetlen családtagokat.

      Jó, hogy itt vagytok. :)

      Törlés
  3. Ez durva :(, sajnálom.
    Azt gondolom, hogy aki így reagál, annak valami nagy baja lehet. Persze ez nem mentség, senki nem érdemelné ezt.
    Örülök h így tudod ezt a helyén kezelni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Alapból, aki bigott vallásos tud lenni, "vakbuzgó", azzal bajok lehetnek odafent. Mert "jobb egy Isten is, mint a semmi", de azért vagyunk itt a Földön néhányan, Istenen kívül is, akikkel kéne tudni viselkedni.

      Gondolkodtam rajta, hogy szembesítem, meg megírom neki, hogy, de aztán arra jutottam, hogy nem érdemes. Az életemet már én irányítom, és beleállni ebbe egyet jelentene azzal, hogy végül én is olyanná válok, mint ő. Akkor inkább a csend.

      Törlés
  4. Basszus, mi van a szülőkkel...? Talán tudat alatt érzi anyukád, hogy lehetett volna jobb szülő is, és bizonygatásra vágyik, hogy nem utálni való, de mivel képtelen elmondani az érzéseit vagy akár elfogadni tényeket, marad a ridegség és a lelki terror, mint eszköz néhány szép szó kicsikarására. Más kérdés, beválik-e...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom Róka, olyan kedves szöveget írtam neki a hátoldalára, abban benne volt minden. Inkább arra tudok gondolni, hogy írigy rám, amiért nekem jobban sikerült az élet. Olyanokat is írt, hogy úgyis mindjárt meghalnak apámmal, meg még részletezhetném, de minek? Rajtam ez már nem fog, egyszerűen nem, és kész. Csak hát ja, festés közben arra gondoltam, hogy majd beteszi s bibliájába, és mosolyogni fog, amikor látja. Hát nyilván nem fogja... :(

      Törlés
  5. Sajnálom, hogy anyukád így reagált arra a csodás képeslapra. :(

    Én apukámmal a nemtudomhányadik hasonló reakciója után szakítottam meg a kapcsolatot; mondjuk ott a második feleség sokat "segített" a jó viszony kialakításában. (pedig mi régebben odavissza nagyon szerettük egymást). De Ő sem értette volna soha, ha bármit is a "fejéhez vágok", vagy felemlegetek...

    Legutoljára a mávkórházban, kómából ébredve láttam élve; de legalább felismert... Én azt a pillantását viszem el magammal örökre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért a te sztorid sem fér bele egy dióhéjba na.... :( Sajnálom.

      Törlés
  6. Adél, te csodálatos ember vagy. Tudom, hogy ez most fájt, de vannak emberek, akik sosem változnak, sajnos. Szeresd magad helyettük is, megérdemled. Ölellek nagyon! <3

    Mici

    VálaszTörlés
  7. Válaszok
    1. Ez ilyen... :(

      Remélem nálad javulnak lassan a dolgok... <3

      Törlés
  8. Elképesztő. A lényeg, hogy te megtetted, amit szerettél volna, és anyukád reakciója leginkább az ő baja. Csak kár, hogy téged is bánt vele.

    VálaszTörlés
  9. Nem mondok en semmit se. Kuldok olelest es sok szeretet.

    VálaszTörlés
  10. Jókedvet adj, és semmi mást, Uram!
    A többivel megbirkózom magam.
    Akkor a többi nem is érdekel,
    szerencse, balsors, kudarc vagy siker.
    Hadd mosolyogjak gondon és bajon,
    nem kell más, csak ez az egy oltalom,
    még magányom kiváltsága se kell,
    sorsot cserélek, bárhol, bárkivel,
    ha jókedvemből, önként tehetem;
    s fölszabadít újra a fegyelem,
    ha értelmét tudom és vállalom,
    s nem páncélzat, de szárny a vállamon.
    S hogy a holnap se legyen csupa gond,
    de kezdődő és folytatódó bolond
    kaland, mi egyszer véget ér ugyan -
    ahhoz is csak jókedvet adj , Uram.

    VálaszTörlés
  11. Annyira sajnálom, biztosan rosszul eshetett, mert mégiscsak az anyukád. Sajnálom őt, mert boldogtalan ember lehet, hogy nem tud örülni. Viszont részedről ez egy kedves gesztus volt, és te jó ember vagy:)

    VálaszTörlés
  12. upsz, lemaradt :Garai Gábor verse

    VálaszTörlés