2023. november 14., kedd

Hobbitok kézi-könyve I.

Tegnap reggel fél nyolcra volt időpontom munkaalkalmassági vizsgálatra, ahol a vénséges vén satrafa nagyon alapos volt. Tüdőszűrésre is elküldött, meg szemészetre is, nem volt megelégedve azzal, hogy hibátlanul olvastam végig a táblát. Közben végig azon gondolkodtam, hogy mennyire nem emberséges ez az egész, hogy épp egy készülő pánikrohamot próbálok visszafojtani, miközben a vérnyomásom, a látásom és a tüdőm is tökéletes. Komolyan, miből vagyok, hogy ilyenkor is 120/70 a vérnyomásom? Rettenetes nehezemre esett nem félreállni az út mellé az autóval, és szanaszéjjel sírni a fejem, de aztán valahogy sikerült, és most, amikor megtehetném, már rohadtul nem kell sírnom, ki érti ezt? Bezzeg próbálnám meg ugyanezt egy pisiléssel! 

Hihetetlenül jól össze van rakva az emberi lény, na.

Amúgy az első benyomásom a munkahelyemről abszolút pozitív, mindenki szimpi, de a főnökasszony az szerintem abszolút toplistás világbajnok. Emlékszem, hogy tavaly, amikor hasonló munkakörben dolgoztam, az első munkanapomon sírt egy kolléganőm, mert az ottani főnökasszony megfenyegette, hogy ha én jobban  teljesítek, leveszi a diplomás bérét és odaadja nekem, hát most ilyen nem volt, meg még egy csomó toxikus dolog hiányzott (hiányzott a fenének!), ellenben minden irodában halk zene szólt, szép modern bútorok vannak, tiszta, színes falak és összességében barátságos légkör. Szerintem erre megérte tíz hónapot várni. Az összes, vakolástól elzsibbadt kis agysejtem izgatottan várja, hogy legyen jó sok feladatom, teljesíthessek, bizonyíthassak (elsősorban magamnak).

Az első pár órám azzal telt, hogy átnéztem az elődöm által otthagyott papírokat, mappákat, a gépen lévő doksikat, asztalfiókokat, mire az egyik fiókból ez bukkant elő:

Szerintem abszolút jó ómen. Néha olyan vicces összefüggései vannak az életnek, ez is olyan, egy apró kis összecsengés, amiről Dolly, az ismeretlen ismerős ugrott be. Valahogy az ilyen elrejtett finom rezdülésektől lesz szép az amúgy elviselhetetlenül nehéz élet.

4 megjegyzés:

  1. Ez nagyon cuki! Remélem tényleg jó ómen. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére üres, megtiszteltetés lesz teleírni. :)

      Törlés
  2. Ez olyan jóó!! Remélem hogy a továbbiakban is csupa pozitív élményed lesz és jól fogod érezni magad a munkahelyen 🧡
    Nagyon cuki a bögre is. Ez saját, vagy még bögrében is ilyen erős a cég? :))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! 💙
      A bögre saját. :D De amúgy vannak cuki "alapfelszerelések", mint pl unikornisos, dinoszaurusos, rénszarvasos tollak, meg szivecskés post-it, szép növények, mosogatógép a konyhában. Kétféle kávéfőző van, mindkettő frissen darálja a kávét és az egyik gép vagy hatféle kávét tud és annyit ihatunk amennyit akarunk. Mondjuk relatíve nem tudok túl sok kávét meginni egy nap, de magát a lehetőséget is nagyra értékelem. :)

      Törlés